Když stavět, tak ze dřeva!

Práce se dřevem má mnoho velkých výhod. Takže jestliže byste se rádi podíleli na stavbě svého domu anebo jeho zútulnění svépomocí, pak právě dřevo je ten ideální materiál, po kterém se vyplatí sáhnout – se dřevem zkrátka nešlápnete vedle.
Práce se dřevem je ve srovnání s jinými typy materiálů poměrně snadná. Nepotřebujete k ní žádné speciální znalosti ani dovednosti. Opracovat dřevo, spojit ho anebo upevnit k jinému typu materiálu zvládne i nijak neškolený amatér. Navíc, dřevo se dá snadno zpracovávat i bez speciálního vybavení. A co víc, dřevo si v opracované podobě můžete i jednoduše koupit.buková kulatina v lese.jpg
Takže pokud se například rozhodnete pro stavbu zahradní pergoly anebo třeba pouze malé psí boudy, můžete k tomu využít již opracované hranoly anebo desky, které budou přesně tak dlouhé a široké, jak to potřebujete vy. Díky tomu nebudete muset nic složitě řezat, a dokonce ani hoblovat, což je náročná, hlučná a prašná práce. Zkrátka dostanete potřebný materiál na míru, se kterým si práci dokonale užijete.
Každá jen trochu větší dřevěná stavba vyžaduje pevnou dřevěnou konstrukci, na kterou následně upevníte prkna anebo třeba palubky. Takovou konstrukci snadno vytvoříte s pomocí dřevěných hranolů.
Dřevěné hranoly můžete vybírat z mnoha různých druhů – buď si je můžete koupit na pile, anebo si je můžete pořídit již v opracované podobě – nejenže budou ohoblované a přesně tak dlouhé a široké, jak to potřebujete, ale ještě navíc budou předem usušené. V takovém případě se jedná o kvh hranoly.dřevěné desky.jpg
Kvh hranoly od RH obchod jsou veskrze kvalitní a velmi praktický materiál.
Právě díky tomu, že se jedná o kvalitně usušené dřevo, si můžete být jisti neměnností tvaru. U takového materiálu se vám nestane, že by se časem zkroutil a popraskal, tak jako to dělá jiné, nevysušené dřevo.
A díky tomu, že jsou hranoly kvalitně ohoblované, ušetříte i prostředky na jejich povrchovou úpravu – na stejný objem dřeva budete potřebovat méně barvy anebo mořidla.