Lískové ořechy nejsou jen pro Popelku. Proč je dobré jíst je pravidelně?

Lískové oříšky známe všichni velmi dobře, pravidelně je ovšem jí jen hrstka z nás a to je velká škoda. Pro naše zdraví totiž představují velmi mnoho. Obsahují cenné látky, díky kterým budeme nejen zdravější, ale budeme se i cítit lépe. Šaty jako Popelka v nich sice nenajdeme, ale najdeme v nich možná ještě o něco víc.všechny druhy ořechů jsou zdravé

Dary lísky obecné

Lískový ořech je plodem lísky obecné. Jíst by tyto drobné oříšky měli zejména osoby trpící na kardiovaskulární onemocnění, diabetici, lidé trpící demencí a také působí velmi dobře jako prevence proti šedému zákalu. Jsou velmi bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin i antioxidantů. Obsahují také velké množství velmi prospěšných živin, minerálů a snadno stravitelných tuků. Dokážou dodat vyčerpanému tělu velmi rychle potřebnou energii, a proto se doporučují jíst i aktivním sportovcům.
Oříšky se mohou konzumovat čerstvé i sušené, velmi dobře se dají uskladnit v mrazáku. Čerstvé zamražené oříšky jsou po vyjmutí z mrazáku zase jako čerstvé a přitom neztrácejí nic ze svého velmi cenného obsahu.lískové oříšky bychom měli jíst pravidelně

Žijte zdravě, křoupejte oříšky

Kdokoliv, kdo by chtěl žít zdravě a dodržovat zdravý životní styl by měl oříšky zařadit do svého jídelníčku pravidelně. A nemusí to být jen oříšky lískové, i ostatní ořechy obsahují velmi cenné látky. Tak jako se vším i s konzumací ořechů se to však nemá přehánět, doporučená denní dávka je asi třicet gramů, což je zhruba hrstka oříšků, a když to budete dodržovat a oříšky křoupat pravidelně, velmi si posílíte celkové zdraví a kondici.
Oříšky jsou sice velmi kalorické, ale obsahují zpravidla jen zdravé tuky. I Čínská klasická medína vsází na ty lískové. Využívají se v ní k léčbě slinivky břišní a sleziny. Umí podporovat jejich činnost ve správném chodu, což je velmi důležité. Různé druhy oříšků chutnají jinak, pro vylepšení https://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pevnost-poznani-zavrela-oprava-chysta-vylepseni-a-novinky-20180110.html chuti se i praží, solí nebo namáčejí v nejrůznějších polevách. Nejlepší jsou však oříšky bez příchuti, jistě vás zaujmou svou přírodní chutí.